Copyright © 2012 3set.gr
Development:: Web intelligence

επανάληψη αιτήματος πρός ΤΡΑΠΕΖΑ & Δ/Σ ΤΕΑΠΕΤΕ

E-mail Εκτύπωση PDF

Από                                                                                                           ΑΘΗΝΑ 25/5/2012

Σύνδεσμο Συστεγασμένων

Συνταξιούχων Εμπορικής

Προς

  1. 1.Τον Πρόεδρο κ Ζώνιο
  2. 2.Τον Διευθυντή κ Οικονόμου    & τα μέλη του Δ/Σ του ΤΕΑΠΕΤΕ    fax 210 3241466
  3. 3.Δ/νση Ανθρωπίνου Δυναμικού   κ Νικολαίδου fax 210 3284156

Κύριοι

           Εκπροσωπούμε το άτομο μας και παράλληλα την νέα προσπάθεια συλλογικής έκφρασης στον σύλλογο συνταξιούχων Εμπορικής   / ΤΕΑΠΕΤΕ και καθ ολοκληρία υπαγόμαστε στο καθεστώς του ΤΕΑΠΕΤΕ /ΕΤΑΤ .

Γνωρίζαμε ότι αποχωρώντας απ την Τράπεζα και μέχρι να συμπληρώσουμε τον χρόνο υπαγωγής μας στην ασφάλιση του Κ/Φ - ΙΚΑ / ΕΤΑΜ & ΕΤΕΑΜ θα παίρναμε τον μισθό μας όπως αυτός διαμορφώθηκε κατά την ημερομηνία αποχώρησής μας και στην συνέχεια θα είχαμε τις ανάλογες αυξήσεις βάσει των συλλογικών συμβάσεων για τους εργαζόμενους και τις μειώσεις στην συνέχεια εκ του συνόλου για ότι προέκυπτε εκ του Κ/Φ . Οι υποχρεώσεις της Τράπεζας περιγράφονται επακριβώς στο καταστατικό λειτουργίας του   ΤΕΑΠΕΤΕ και κανείς εξ ημών δεν εφάρμοσε κάτι πέραν των όσων προβλέπονται .

Γνωρίζαμε ότι από ετών υπάρχει αμφισβήτηση των υποχρεώσεων της Τράπεζας λόγω της αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος όμως παράλληλα γνωρίζαμε ότι υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις σε πρώτο και δεύτερο βαθμό που δικαιώνουν τους εργαζόμενους με εκκρεμότητα ως προς την εκτέλεση λόγω ‘’της παρεμβολής & προσφυγής της Τράπεζας στον Άρειο Πάγο’’ ;;

Με δεδομένο τα ανωτέρω αληθινά περιστατικά καθένας εξ ημών κανόνισε την ζωή του ,τις υποχρεώσεις του και έδωσε την ευκαιρία στην Τράπεζα να εφαρμόσει την πολιτική της, δηλ της μείωσης του λειτουργικού της κόστους αφού παράλληλα η Τράπεζα είχε δεσμευθεί ότι θα τηρήσει τα υπεσχημένα . Η δική μας εξασφάλιση ήταν και η ίδια η Εμπορική αλλά και η μητρική πλέον GREDIT AGR.

Όμως κύριοι την 25/ 4/2012 ημέρα πίστωσης των λογ/σμών μας διαπιστώσαμε ότι το ΤΕΑΠΕΤΕ /ΕΤΑΤ προέβη παρανόμως σε παρακρατήσεις ποσών και μάλιστα αναδρομικά από 1/8/2011 και 1/11/2011 με αποτέλεσμα να βρεθούμε εξ απροόπτου και σε σημαντικότατη δυσκολία αντιμετώπισης των βιοποριστικών αναγκών μας και των υποχρεώσεων μας κλπ .

Γνωρίζουμε επίσης ότι η διαχείριση των οικoνομικών του Ταμείου έχει ανατεθεί στην ΕΠΙΛΥΣΗ Ο.Ε η οποία ενεργεί κατ εντολήν της Διοίκησης του ΤΕΑΠΕΤΕ . Με δεδομένα τα παραπάνω ζητάμε να μας ενημερώσετε τα παρακάτω ζητούμενα από μας .

Με βάσει ποιο Νόμο ,ποια Σύμβαση, ποιά απόφαση ,ποιανού εντολή η Επίλυση ΟΕ προέβη στην παρακράτηση των ποσών κάθε συναδέλφου και μάλιστα αναδρομικά αρχής γενομένης από την μισθοδοσία του Μαίου και την εντολή για συνέχειά της μέχρι…

  1. 1)Πότε και πώς ειδοποιήθηκαν οι συνάδελφοι του προ-συνταξιοδοτικού καθεστώτος για την κατ εμάς αυθαίρετη και παράνομη ενέργεια προκειμένου να λάβουν τα μέτρα τους αφού για όλους, εκτός ελαχίστων τυχόν εξαιρέσεων η μισθοδοσία αυτή αποτελεί τον μοναδικό οικονομικό πόρο για την επιβίωσή των .
  2. 2)Με ποια απόφαση της Διοίκησης του ΤΕΑΠΕΤΕ και εντολή υπεγράφη η μεταφορά στο ΙKA/ETAM & ETEAM των γυναικών που συμπλήρωσαν το 55ο έτος της ηλικίας των   το 2010 ενώ είχαν συνταξιοδοτηθεί πολύ νωρίτερα χωρίς να έχουν κάνει χρήση ανηλικότητας και των 5.500 ενσήμων . Γνωρίζουμε ότι οι Νόμοι εφαρμόζονται από δημοσιεύσεως και εντεύθεν και ποτέ αναδρομικά όταν ιδίως είναι εις βάρος των υποκείμενων του Νόμου .
  3. 3)Τι πρέπει να γίνει και πώς θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματά μας σε σχέση με τα δάνειά μας και τις υποχρεώσεις μας κυρίως στην Τράπεζα από οφειλές πρώτης και δευτερεύουσας ή εξοχικής κατοικίας ,καταναλωτικών δανείων ,καρτών κλπ αφού η μέριμνα της τράπεζας περιορίζεται μόνο στους εν ενεργεία , τι θα κάνουμε εμείς οι υπόλοιποι μήπως πρέπει να αρχίσουν τίποτα αυτοκτονίες για να μας δώσουν κάποιος-οι σημασία αφού και ο ΣΥΕΤΕ μάλλον ή σίγουρα δεν μας προστατεύει επαρκώς ;;; ΠΟΙΑ Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΠΕΡΙ ΑΥΤΩΝ αφού στο Δ/Σ του ΤΕΑΠΕΤΕ υπάρχουν και εργαζόμενοι και συνδικαλιστές που ΑΥΡΙΟ θα γίνουν συνταξιούχοι ;;

   Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε εγγράφως στο e-mail   info @3set.gr ή στην διεύθυνση του Συλλόγου Συνταξιούχων Εμπορικής Γ Σεπτεβρίου 8 7ος ορφ υπ όψιν Κ Γαζέτα -κ Μπακογιάννη –κ Σέρβου ως άτομα & Εκτελεστική Γραμματεία . Ευελπιστούμε στην καλή πρόθεσή σας και την απασχόληση εκ του χρόνου σας για απάντηση στο δίκαιο αίτημά μας .

Κοιν/ση 1. ΣΥΕΤΕ   και παρατάξεις Δ/Σ

               2. ΣΣΕΜ και παρατάξεις Δ/Σ