Copyright © 2012 3set.gr
Development:: Web intelligence

ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΥΣΤΕΓΑΣΜΕΝΩΝ πρός Τράπεζα

E-mail Εκτύπωση PDF

 ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΣΤΕΓΑΣΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ             ΑΘΗΝΑ 4/5/2012

                 ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

 

ΠΡΟΣ EMPORIKI BANK  

 Γενική Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού    

 -Υπ όψιν κας Νικολαίδου  

             Τυγχάνουμε προσυνταξιούχοι του ΤΕΑΠΕΤΕ /ΕΤΑΤ και στην τελευταία εκκαθάριση της μισθοδοσίας μας 25/4/2012 πάθαμε σοκ , γιατί διαπιστώσαμε ότι τα ποσά που μας πίστωσαν ήταν σοβαρά μειωμένα .Το δώρο αυτό το λάβαμε την ημέρα της Γ/Σ των συνταξιούχων ,ελπίζουμε να μην έχει σχέση και με τις εκλογές ,γενικές και ειδικές .

Σε ερώτησή μας περί τούτου στο ΕΤΑΤ μας ενημέρωσαν ότι πρόκειται για αναδρομικές κρατήσεις από 8/2011 και 11/2011 που θα ισχύσουν τουλάχιστον για 6 μήνες ακόμα . Μας το φύλαγαν για έκπληξη !!! 

΄΄Οι κρατήσεις αυτές μας είπαν οτι έγιναν , σε εφαρμογή του τελευταίου  ( αντι )ασφαλιστικού Νόμου για τις επικουρικές συντάξεις και ήταν λένε το λιγότερο που θα μπορούσαμε να πάθουμε,,. Δεν μας είπαν βέβαια ποιος το αποφάσισε αυτό και ως προς την απόφαση παρακράτησης και τον τρόπο αλλά και ως προς το ύψος των παρακρατηθέντων .Ελπίζουμε να μην είχε σχέση με τις ΄΄επιτυχίες του ΣΥΕΤΕ και ιδιαίτερα του Προεδρείου με τις αγωνιστικές κορώνες για τα ,,μη χείρον,, ’’ σε εργασιακό επίπεδο αλλά και λόγω οτι ο ΣΥΕΤΕ ειναι ο ,, Νόμιμος,, εκπρόσωπος των συνταξιούχων και φροντίζει για το καλό μας .

Θεωρούμε και επισημαίνουμε ότι η παρακράτηση είναι παράνομη και καταχρηστική και διατηρούμε κάθε δικαίωμα για κάθε νόμιμη ένσταση προσφυγή κατά παντός υπευθύνου για την ζημιά που έχουμε υποστεί και τα προβλήματα που δημιουργούνται σε κάθε ένα ξεχωριστά . 

Γνωρίζαμε και γνωρίζουμε ότι όσοι ευρίσκονται σε προσυνταξιοδοτικό ,λειτούργησαν  βάσει και σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις του καταστατικού του ΤΕΑΠΕΤΕ , μέχρι την θεμελίωση δικαιώματος σύνταξης από τον ΚΥΡΙΟ ΦΟΡΕΑ.Το γεγονός ότι η Τράπεζα εφάρμοσε μια πολιτική μείωσης του προσωπικού με τα δικά της κίνητρα δεν την απαλλάσει απ τις υποχρεώσεις της στο διηνεκές . 

Με την πλήρωση του χρόνου ο ασφαλισμένος αρθ 10 παρ 4 υποχρεούται να ενημερώνει για το ποσό που εισπράττει απ τον Κ/Φ  και αφαιρείται απ΄ τ ο σύνολο . Η υποχρέωση του ΤΕΑΠΕΤΕ έχει μεταβιβαστεί ,,αντισυνταγματικά και παράνομα ,, στο με ημερομηνία λήξης, δημιουργηθέν συγκεκριμένου σκοπού ΕΤΑΤ. Οι εκδοθείσες αλλά προς το παρόν μη εκτελεσθείσες δικαστικές αποφάσεις ,επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς μας   Δεν είστε φυσικά άμεσα αρμόδιοι επίλυσης του θέματος του ΤΕΑΠΕΤΕ , όμως είστε οι λειτουργοί της Τράπεζας στην οποία εργαστήκαμε το μεγαλύτερο μέρος της Ζωής μας και ζητάμε τα παρακάτω .

Με δεδομένη την άδικη και παράνομη παρακράτηση της μισθοδοσίας μας γιατί περί αυτού πρόκειται και όχι περί σύνταξης παρακαλούμε να εξετάσετε  μια δίκαιη διευθέτηση των οφειλών μας απο δάνεια ,κάρτες κλπ οφειλές .Η εργασιακή εμπειρία που έχουμε στα θέματα δανείων και οφειλών μας αναγκάζει να προτείνουμε πιθανές επιλογές που θα λειτουργήσουν θετικά και δίκαια για μας χωρίς ZHMIA ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ  την οποία θεωρούμε σπίτι μας οι περισσότεροι εκτός εξαιρέσεων .

Είναι ανάγκη άμεσα να  μας βοηθήσετε κεφαλαιοποιώντας σε ένα προιόν ολόκληρη την οφειλή του καθένα με τις ανάλογες καλύψεις πιθανά και ασφαλιστικά και στη συνέχεια ανά περίπτωση να γίνει ένα ή συνδυασμός απ τις παρακάτω προτάσεις .

Οι συνταξιούχοι στο σύνολο εκτός εξαιρέσεων θεωρούμε την Εμπορική σπίτι μας και είμαστε και  πελάτες της

1)Το σύνολο των οφειλών που έχουμε κύρια στην Εμπορική από δάνεια ,πρώτης ,εξοχικής ,καταναλωτικά,κάρτες κλπ  να συγκεντρωθούν σε μιά οφειλή που θα καλύπτεται με ότι εξασφαλίσεις διαθέτει καθένας από μας, με  ανάλογα ωφέλη σε χρόνο ή επιτόκιο για μείωση των δόσεων ,αφού ως γνωστόν όταν οι οφειλές καλύπτονται με εμπράγματες εξασφαλίσεις η Τράπεζα δεν διακυνδυνεύει τίποτα ,ειτε ζούμε είτε όχι . Με καλυμμένο το κεφάλαιο μπορεί να καταβάλεται μέρος ή σύνολο των τόκων ή συνδυασμός κλπ συνδυαστικές λύσεις διευκόλυνσής μας στην δύσκολη στιγμή που βρισκόμαστε . 

2) Να κουρευτεί  εφ άπαξ μέρος των οφειλών κατ αναλογία των υποχρεώσεων της Τράπεζας που δεν μας ικανοποιεί

3)  Να ενοποιηθούν οι οφειλές και να εκτοκίζονται με τα ελάχιστα επιτόκια που δίνει η Τράπεζα για το εν ενεργεία προσωπικό στα έκτακτα δάνεια  με παράλληλη επιμήκυνση του χρόνου .

4)Να ανασταλεί να σταματήσει επί 6μηνο η κράτηση των οφειλών με κεφαλαιοποίηση των ποσών και συνολική διευθέτηση  

 5) Να επιλεγεί οποιαδήποτε  άλλη λύση  από σας και τους λειτουργούς της Τράπεζας που θα κινείται στην κάλυψη των αναγκών μας .  
-Θα ήταν ευχής έργο να κατανοήσετε τις δυσκολίες που βιώνουμε με αυτή την αυθαίρετη παράνομη και παράλογη ενέργεια  της παρακράτησης των αποδοχών μας απ το ΤΕΑΠΕΤΕ /ΕΤΑΤ ιδιαίτερα για τους σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς  και να δεχθείτε σοβαρά το πρόβλημά μας , δίνοντας λύση . καθ ότι όπως λένε η παρακράτηση αυτή θα συνεχιστεί αντίστοιχα για 6μηνο τουλάχιστον αν δεν έχει και συνέχεια .

Αν κανένα απ τα παραπάνω δεν είναι εφικτά για σας ,παρακαλούμε να δείτε για κάθε περίπτωση χωριστά η παρακράτηση να περιορισθεί στο ύψος 15-25 % των όσων λαμβάνει πλέον κάθε συν/φος –ισσα απ το ΤΕΑΠΕΤΕ –ΕΤΑΤ . 

Εκτός όλων των παραπάνω ισχυρισμών μας ευελπιστούμε στην ανθρώπινη και συναδελφική  γιατί  ΟΛΟΙ εκτός αντιμετωπίζουμε πλέον σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης αφού χάσουμε ότι με ιδρώτα αποκτήσαμε στην ζωή μας .

Κάθε συν/φος-ισσα αποχωρώντας από την Τράπεζα έκανε τους υπολογισμούς του –της και συνέδεσε τον λογαριασμό μισθοδοσίας του με τις δόσεις των δανείων του κλπ οφειλών του για να είναι εντάξει με τις υποχρεώσεις του .

Βρισκόμαστε σε αδιέξοδο και παρακαλούμε το συντομότερο δυνατό να δώσετε λύση στο θέμα αυτό , είμαστε δε στη διάθεσή σας για τυχόν διευκρινήσεις επί των παραπάνω αιτουμένων .      

 

                                                                     Οι αιτούντες

       ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ  ΣΥΣΤΕΓΑΣΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

                                                    ΓΑΖΕΤΑΣ ΙΩΑΝ               τηλ 6946626144

                                                    ΣΑΒΡΑΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓ         6976567886

                                                    ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ 6937340006

σσ Οι  ενδιαφερόμενοι  συνάδελφοι -συνταξιούχοι να επικοινωνήσουν μαζί μας για τα περαιτέρω