ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ

E-mail Εκτύπωση PDF

ΑΘΗΝΑ 23 ΜΑΡΤΗ 2012 **

Συν/φοι –ισσες,

Ζούμε αναμφισβήτητα σε ζοφερή εποχή , που θα μπορούσε ίσως να είναι και χειρότερη ,λόγω κατάρρευσης των συστημάτων που γνωρίσαμε ,φέρνοντας την βαρβαρότητα εις βάρος των κοινωνικών   και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας . ΄΄ Κύριος οίδε τι μέλλει γενέσθαι΄΄, το μέλλον είναι και αβέβαιο και επικίνδυνο.

Πιστεύαμε , ( μας είχαν υποσχεθεί πολλά ) ότι συμμετέχοντας στην μεγάλη Ευρωπαϊκή οικογένεια των πολιτισμένων , που οφείλουν στην Ελλάδα πολλά και σημαντικά θα ζούσαμε πιό καλά και  βρεθήκαμε να κινδυνεύουμε να μας πάρουν τα βόδια αλλά και τα… σώβρακα  και να μας γυρίσουν στην εποχή του αραμπά. Επιμένουμε και διαχωρίζουμε την θέση μας .-Θέλουμε ΜΙΑ Ευρώπη με και για  ποιότητα ζωής , με ΕΙΡΗΝΗ και ΕΥΗΜΕΡΙΑ για τους πολίτες της και όχι μια Ευρώπη με αποκλειστικότητες στην  διαχείριση .ΕΝΑ είναι ΒΕΒΑΙΟ ..αν θέλαμε να μοιάσουμε στους χειρότερους από μας θα το είχαμε κάνει απο μόνοι μας ..και σίγουρα για τα κακώς κείμενα δεν χρειάζονταν οι απέξω για να τα φτιάξουμε .. όμως στην Ελλάδα τα αυτονόητα είναι ζητούμενα .

-Θέλουμε την ισότιμη συνεργασία και θα πορευτούμε τον δύσκολο δρόμο για την Ελληνική πραγματικότητα της πειθαρχίας, της διαφάνειας του μέτρου  και της  προσπάθειας, για σύνθεση , για επικοινωνία , πρόσθεση και πολλαπλασιασμό των δυνάμεών μας χωρίς κραυγές , μπόλικο λαϊκισμό και τζάμπα λεονταρισμούς .Oι Ελληνες έχουν δείξει ότι στα δύσκολα ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ και ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ειναι μια νέα Ιστορική ευκαιρία αλλά και ευθύνη να δώσουμε μαθήματα περί τούτου αφού περάσουμε ως ΚΡΑΤΟΣ τον ΙΟΡΔΑΝΗ ποταμό .

-Όλοι θέλουμε και ψάχνουμε το νέο , αφού με παλαιά υλικά δεν γίνεται καινούργιο σπίτι , πολλοί λίγοι το προτείνουν και πολύ λιγότεροι είναι αυτοί που είναι διατεθειμένοι να βάλλουν πλάτη για να έλθει το ποθούμενο . Ασχολούμαστε περισσότερο γενικά για το τι φταίει και ποιος φταίει περισσότερο . Ελάχιστοι λένε τα δυσάρεστα για το τι πρέπει να κάνουμε πως θα το κάνουμε και ποιος θα το κάνει . Οι περισσότεροι θέλουν να είναι ευχάριστοι και όχι χρήσιμοι. Στην Ελλάδα έχουν συμβεί γεγονότα και έχουν βγεί συμπεράσματα , τίποτα δεν χαρίζεται τα πάντα κατακτώνται , οι έλληνες ως Εθνος προκόβουν εκτός ,στα εντός τα μπερδεύουν ,οι εμφύλιοι είναι στα Εθνικά αρνητικά μας. Η Ιστορία διδάσκει ,οφείλουμε σεβασμό σε όσους έδωσαν την Ζωή τους  για Ελευθερία και Δημοκρατία .

-Θέλουμε να αλλάξουν τα πάντα δια της ακινησίας, να μην πειραχθεί τίποτα , που να έχει σχέση με τον καθένα ξεχωριστά .Ολοι συμβουλεύουν ,λείπουν τα πρότυπα , Τι φταίει και γίνονται όλα αυτά, τι σχέση έχουμε  ως σημερινό Κράτος & Έθνος με το Ιστορικό μας παρελθόν, ξεχνάμε ότι τότε κυβερνούσαν οι άριστοι και όχι οι μέτριοι  *** , τι Κράτος αγυρτών και ξεφτίλας είναι αυτό που χτίστηκε; με ευθύνες σαφώς αυτών που ήταν στις Κυβερνήσεις αλλά εξ ίσου και πολύ περισσότερο αυτών που ήταν στις εκάστοτε αντιπολιτεύσεις ; και όχι μόνο ,ας μη γελιόμαστε, γιατί ότι κατακτήθηκε με αίμα κινδυνεύει να παραδοθεί με την οικονομία . Το νέο από Παρθενογένεση ως τρόπος μάλλον αποκλείεται ,τούτο έγινε μια φορά και αυτός που ήλθε να σώσει τον κόσμο τον κρεμάσαμε ,οι άνθρωποι , όμως ΑΥΤΟΣ, ως δυνατός ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ εμείς τι θα κάνουμε, ποιος θα μας αναστήσει ,ποιος θα μας σώσει ;;     αν δεν ασχοληθούμε οι ίδιοι με τα προβλήματά μας ;; Γέμισε ο τόπος από σοβαροφανείς με τίτλους και περγαμηνές της δεκάρας  χωρίς να έχουν κολλήσει ουτε ένσημο ουτε εμπειρίες ζωής χάθηκε κάθε σοβαρότητα . Η διαφθορά και η πλεονεξία βασιλεύει και τον κόσμο κυριεύει .Χάθηκε το φιλότιμο και η ΝΤΡΟΠΗ. 

Μας άφησε όμως παραγγελιά ,.. ος εάν θέλει γενέσθαι μέγας εν υμίν ,έσται υμών διάκονος και ός εάν θέλει υμών γενέσθαι πρώτος ,έσται πάντων δούλος... 

Ιστορικά έχει αποδειχθεί ότι οι αλλαγές και οι επαναστάσεις ξεκίνησαν από άτομα μονάδες   και από λίγους που συμμετείχαν ενεργά   στο όργωμα σε σχέση με τους πολλούς οι οποίοι εμφανίζονται στο θερισμό……. σαν την αλλαγή Ο Ρ. Φεραίος ήταν ΕΝΑΣ ,αλλά δεν δίστασε να γίνει και μάρτυρας,όπως και ο Πατροκοσμάς. 

Το ξεκίνημα δεν θέλει πολλούς θέλει ….πιστούς , όπως, για να γυρίσει ο ήλιος ........ θέλει δουλειά πολλή.

Είμασταν δυο ,γίναμε τρεις , γίναμε δώδεκα ….. έλα να γίνουμε χιλιάδες δέκα τρεις για να αλλάξουμε ότι μας ενοχλεί ,ότι μας μειώνει ,  οτι μας στεναχωρεί και μας αφαιρεί …τα όνειρά μας .

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ τ. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ , ν.ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΕΣ ΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ

Διαχωρίζουμε τους ρόλους μας ως δημοκρατικοί πολίτες ,την ανεξαρτησία μας ως άτομα , με ελευθερία στην έκφραση  και τα πιστεύω μας και διατηρούμε το δικαίωμά μας να ΄΄ διαφωνώ με αυτό που λες αλλά θα στηρίξω μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες ΄΄ Δώσαμε ως πρωτεργάτες  της παρούσας διακήρυξης  το δικό μας στίγμα και  μήνυμα στον ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ  και σας καλούμε να συμπορευτούμε στις ανάγκες του ΣΗΜΕΡΑ  να λέμε ΝΑΙ όπου συμφωνούμε , να διατηρούμε το δικαίωμα της άλλης άποψης ,να είμαστε ανεκτικοί , να μιλάμε με όλους και εφ΄ όλης της ύλης, αρκεί ο διάλογος να έχει ΑΡΧΗ, ΜΕΣΗ & ΤΕΛΟΣ.  Ο Σύλλογος συνταξιούχων δεν μπορεί  και δεν πρέπει να είναι η συνέχεια των συνδικαλιστικών αντιπαραθέσεων που γνωρίσαμε στο παρελθόν ως εργαζόμενοι στην Τράπεζα .  Κάποιοι βέβαια βολεύονται γιατί με αυτή την πολιτική πέρασαν τα χρόνια τους και  μάλλον έλυσαν και πολλά απ τα προβλήματά τους .  Αρκετά !!Τα είδαμε τα γνωρίσαμε τα υποστήκαμε ας βάλουμε μυαλό όχι άλλα αδιέξοδα.  

Ποιοι είμαστε ,τι θέλουμε ,τι προτείνουμε ,πως θα το κάνουμε.

Είμαστε απλά  τ. συνάδελφοι  με κοινό προβληματισμό   για τα συμβαίνοντα γύρω μας ,  που καταθέσαμε και αναλύσαμε τις αγωνίες μας , ως και τους λόγους που  μας οδήγησαν στην κίνηση –πρωτοβουλία μιας νέας πρότασης στην οποία σας καλούμε να συμμετέχετε εφ όσον βέβαια συμφωνείτε . Είπαμε πολλά, συμφωνήσαμε σε λιγότερα και αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με αυτά που συμφωνούμε   Όλα αυτά έχουν κυρίως σχέση με την ιδιότητα μας και εν προκειμένω με την κατάστασή μας

 • Είμαστε  νόμιμοι συνταξιούχοι αλλά κάποιοι έξω από μας, αποφασίζουν για μας , χωρίς εμάς, γι αυτούς και για κάποιους άλλους που εμείς τους αμφισβητούμε ,γιατί δεν τους έχουμε εξουσιοδοτήσει .
 • Σύνθημά μας είναι , το βλέπω ,ακούω , σκέπτομαι, αμφισβητώ, προτείνω, διεκδικώ, 

  ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ –ΙΣΣΕΣ , Συνταξιούχοι της ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ και του ΤΕΑΠΕΤΕ

     Ποιοι είμαστε                                           τι θέλουμε

Είμαστε Έλληνες Πολίτες……                    και θέλουμε μια πατρίδα καλύτερη για τους πολίτες της  και όχι υπόδουλη στους Τραπεζίτες και το Παγκόσμιο Κεφάλαιο.

Υπήρξαμε εργαζόμενοι ….και θέλουμε να ζήσουμε, να μοιάσουμε στους καλύτερους (ζηλεύουμε )από μας Ευρωπαίους ,όπου υπάρχουν, και όχι με τους φτωχότερους φίλους, Βαλκάνιους ,Αφρικανούς ή τριτοκοσμικούς .

Είμαστε συνταξιούχοι και θέλουμε να μας σεβαστούν αυτοί που διαχειρίστηκαν τον ιδρώτα μας και  τον κουμπαρά μας για την δύσκολη ώρα  της υγείας μας και για τα γηρατειά μας.

Είμαστε οικογενειάρχες με υποχρεώσεις ανειλημμένες , θέλουμε την επιστροφή και ανταπόδοση των παρακρατηθέντων ,την υπεραξία των , δεν θέλουμε ελεημοσύνες ,ούτε φιλοδωρήματα ,ούτε ευσπλαχνίες.

Είμαστε όλοι ίσοι θεωρητικά στα χαρτιά ,έτσι λένε , στην πράξη   δεν είμαστε , ούτε ίσοι ούτε ίδιοι 

ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΕΔΩ ΠΟΥ ΦΘΑΣΑΜΕ
Τους είδαμε στο γήπεδο που έπαιζαν , ενώ οι περισσότεροι από μας είμαστε στις κερκίδες
 • Ξέρουμε τους ίδιους και τους συνοδοιπόρους των, τους γνωρίζουμε ,ανεξάρτητα του μεγέθους των
 • Ξέρουμε ποιοι έχτισαν καριέρες και ποιοι πλούτισαν ,ποιοι επένδυσαν σε αγωνίες και όνειρα
 • Ξέρουμε περισσότερα από αυτά που κάποιοι νόμιζαν και νομίζουν λόγω της θέσης που κατείχαν
 • Ξέρουμε οτι πρέπει να απολογηθούμε στην νέα γεννιά παρότι δεν τα φάγαμε όλοι μαζί !! 
 • Ξέρουμε δεν γεννηθήκαμε σήμερα ,είμαστε παλαιοί,ξεκούραστοι αλλά και ακούραστοι , δεν απολογούμαστε για αμαρτίες άλλων αναλαμβάνουμε πλήρως ο καθένας την δική του ευθύνη , ακόμα και της ψήφου που είναι ιερή υποχρέωση και δικαίωμα .
 • Αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμπορευτούμε με τους πολλούς και όχι με τους λίγους ιδιαίτερα τους εκτεθειμένους στον εαυτό τους και την συνείδησή μας, για τους μετανοημένους υπάρχει και ο Ιορδάνης ποταμός -    Δεν κρίνουμε κανέναν , διαχωρίζουμε την θέση μας .
 • ΤΟ ΤΕΑΠΕΤΕ είναι υπαρκτό με διοίκηση υπεύθυνη , Νομικά Ισχυρό με τελεσίδικες αποφάσεις και αναμένουμε να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του όπως ορίζει το καταστατικό και οι κανόνες δικαίου.

       Ξέρουμε και είμαστε σε θέση να υποστηρίξουμε ,ότι ισχύουν οι αποφ 116 ΜΠ & 4007 εφετ.

Δεν αναγνωρίζουμε και δεν μας ενδιαφέρουν ποιοι άλλοι συμμετέχουν στις υποχρεώσεις του ΤΕΑΠΕΤΕ , ποιος ,ποιοι και πόσοι Νόμοι αλλάζουν καθημερινά  στην Βιομηχανία των Νομοκατασκευαστων και ιδιαίτερα αυτών που μας αφαιρούν αντί να μας προσθέτουν . Αυτών που θέλουν την υπεραξία του πλούτου για ελάχιστους δυνατούς Οι συνταξιούχοι εργάστηκαν δεν έκλεψαν την σύνταξη τους  Οι εμπλεκόμενοι στο ΤΕΑΠΕΤΕ κατά ΝΟΜΟ   και ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ είναι -2 -   ΣΥΕΤΕ και ΤΡΑΠΕΖΑ και όλοι εμείς υφιστάμεθα τις επιπτώσεις των ΑΠΟΦΆΣΕΩΝ ΤΟΥΣ Αφού το Ταμείο έχει σχέση με συντάξεις δεν θα έπρεπε λογικά η Διοίκηση ή η πλειοψηφία να είναι απ τους περισσότερους και αυτοί δεν είναι οι εργαζόμενοι παρά οι συνταξιούχοι . Αν οι ΔΥΟ για δικούς των λόγους δεν κάνουν καλά την δουλειά τους ποιός τους ελέγχει ;;

*Ξέρουμε ποιοι διευκόλυναν την πώληση της Τράπεζας χωρίς τις ανάλογες δεσμεύσεις κινδυνεύοντας να μείνουμε μόνο με τις ταμπέλες .

* Ξέρουμε επίσης ως άμεσα ενδιαφερόμενοι ότι δεν είναι η ποσοστιαία ανάλογη μείωση το δικαιότερο   μοίρασμα της ζημιάς αν και όπου υπάρχει .

***  η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ τιμωρία είναι  μάλλον ΔΙΚΑΙΟΤΕΡΗ, όπως πρέπει να είναι  και η ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ***

 Γενικά είμαστε κατά των μειώσεων και ιδιαίτερα είμαστε κατά των οριζοντίων μειώσεων , μισθών - συντάξεων & λοιπών κοινωνικών παροχών 

 • Ξέρουμε αυτούς που ωφελήθηκαν  πουλώντας την ψυχή τους ίσως και το κορμί τους και καλούμαστε να πληρώσουμε όλοι μαζί τα σπασμένα .
 • Είμαστε εδώ για το δικό μας δίκιο και δεν θα διστάσουμε να πούμε και την δική μας αλήθεια .
 • Είμαστε εδώ γιατί δεν εκχωρούμε σε κανέναν να χτίσει κολώνες με τα δικαιώματά μας.
 • Είμαστε εδώ για να συμπορευτούμε και με άλλους , ως πολίτες του πολιτισμένου κόσμου στον 21ο αιώνα . Στο χέρι μας είναι να υπερασπίσουμε αυτά που μας ενώνουν και να αφήσουμε κατά μέρος αυτά που διαφωνούμε , για ανταλλαγή απόψεων & θεωριών για την κατάκτηση της πλήρους ελεύθερης έκφρασης και δράσης ως άτομα και ανεξάρτητες προσωπικότητες.

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ και εκλογικού ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΣΥΣΤΕΓΑΣΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ        

 ***** Μάρτιος 23/3/2012****

Η παρούσα κίνηση , πρωτοβουλία αποτελεί την μαγιά , το προζύμι αυτών που συμφωνούν κατ΄ αρχή με τους γενικούς προβληματισμούς της περιγραφής μας  και σας ζητάνε ευθαρσώς να τους εμπιστευθείτε στην νέα προσπάθεια που τολμάμε, (υπάρχει προηγούμενο επιτυχίας στον ΣΥΝΠΕ) μαζί με όσους πλαισιώσουν τον συνδυασμό μας στις προσεχείς εκλογές του Συλλόγου Συνταξιούχων Εμπορικής και ίσως όχι μόνο

1)  Ότι προαναφέρθηκε αποτελεί μέρος του προβληματισμού μας .Τολμάμε μια νέα πρόταση.

Την συστέγαση με όσους αναζητούν νέους τρόπους έκφρασης . Να παλέψουμε να αλλάξει η καταστατική δέσμευση της απλής αναλογικής που εκφράζεται δεσμευτικά με δύο συγκεκριμένους τρόπους είτε των συνδυασμών είτε των μεμονωμένων , υπάρχουν και άλλες τεχνικές λύσεις για απενοχοποίηση  των μοναδικών αληθειών και μεθόδων.

2)Ο συνδυασμός των συστεγασμένων πολιτών δεν θα είναι χυλός αλλά χημική ένωση με κανόνες - δόσεις και μέτρο για να πετύχει ,για να δέσει το μίγμα . Επιχειρούμε το ΝΕΟ δηλ να μπορεί να επιλέγει ο ψηφοφόρος τους εκπροσώπους του με άλλη φιλοσοφία , με κριτήρια αξιοσύνης και πολλαπλών κριτηρίων  και όχι παραπλάνησης των  στρατολόγων που  φορούν μάσκες τάχα ανεξαρτησίας ως  χαμαιλέοντες με μπόλικη διγλωσία .

3)Τα μέλη  και οι φίλοι του εκλέκτορες και εκλεγόμενοι  θα είναι από όλες τις ομάδες των τ. εργαζομένων στην Τράπεζα .

4)Εκλόγιμα μέλη θα είναι όσα επιθυμούν και συγκεντρώνουν την εκτίμηση των ψηφοφόρων ,  όσα  μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες των οργάνων με συγκεκριμένη διαδικασία που θα αποφασισθεί και θα είναι γνωστή εκ των προτέρων αφού  βρούμε την συνισταμένη του προβληματισμού μας. 

5) Οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν στην Γραμματεία αίτηση συμμετοχής και υποψηφιότητας  

6)Μέλη και υποψήφιοι του συνδυασμού μπορούν να γίνουν άπαντες κατ αρχήν που συμπορεύονται με τους προβληματισμούς μας και τις αρχές μας, ΄΄δεν έχουν καταδικασθεί για απάτες στα δευτεροβάθμια ή ποινικά δικαστήρια και δεν προκάλεσαν την νοημοσύνη μας , με την προκλητική στάση των ως εργαζόμενοι, ας περιορισθούν στο ξεκοκάλισμα ΄΄.

Ξέρουν οι ίδιοι ,ξέρουμε και μείς ,είναι μικρός ο κόσμος γνωριζόμαστε ,έστω και εξ αποστάσεως  

Σεβόμαστε και τιμούμε αυτούς που είχαν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα και εξάντλησαν τις βαθμίδες του Οργανισμού επαξίως , εργάστηκαν τίμια τιμώντας  το ψωμί που έφαγαν στην Τράπεζα δεν πρόδωσαν τα υπεσχημένα . Όσοι κατέκτησαν ηθικά ή υλικά  αγαθά προκαλώντας την νοημοσύνη των πολλών δεν έχουν θέση στις εκλόγιμες θέσεις του συνδυασμού των ΣΥΣΤΕΓΑΣΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ.

7) Οι εκλεγμένοι θα λειτουργούν μέχρι 2 θητείες σε όλα τα όργανα.. Η θητεία των εκλεγμένων του συνδυασμού σε όργανα και θέσεις θα είναι περιοδικές 6 -12 μήνες   με εντολή συνέχειας αλλά και ανάκλησης απ τα αρμόδια όργανα ή την ολομέλεια. Αντιπρόσωποι του συνδυασμού μας σε θέσεις εκτός Δ/Σ μπορεί να είναι και προσωπικότητες υποψήφιοι μη εκλεγμένοι κατ εντολή και εξουσιοδότηση των αρμοδίων οργάνων ή της ολομέλειας . ** Το Γ/Σ θα είναι οι υποψήφιοι του συνδυασμού μας από κάθε περιφέρεια ενώ **Ολομέλεια ** του Συνδυασμού θα είναι οι Πανελλαδική εκπροσώπηση  μελών και φίλων του Συνδυασμού. ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ η ολομέλεια να πραγματοποιείται ανά έτος    σε διαφορετικά ιστορικά μέρη της Πατρίδας μας και να γίνεται ένα διήμερο Ελεύθερου Βήματος σημειολογίας ,προβληματισμού,συζήτησης και αποφάσεων.  Το 1ο Συνέδριο λέμε να γίνει στο Ιστορικό μνημείο -χώρο των ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ 23 Μάρτη 2013 και 2ο στην Ιστορική Βίνιανη Ευρυτανίας επί τη επετείω των 70 χρόνων απο το 1944 της ,,Κυβέρνησης των Βουνών ,, ,3ο στο ΑΡΚΑΔΙ στην Κρήτη κ.ο.κ  

8)Μέλη του εκλογικού συνδυασμού θεωρούνται όσοι προσυπογράφουν στο διηνεκές την παρούσα και την δεδηλωμένη ενεργή συμμετοχή τους , σε κάθε τρέχουσα και επόμενη περίοδο θητείας  του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ  Πρέπει να περιορίζεται η ευκαιριακή υποψηφιότητα ,προτιμώντας την σοβαρότητα , την υπευθυνότητα και σταθερότητα

9) Δεν μπορεί να είναι υποψήφιος –α του συνδυασμού άτομο που την αμέσως προηγούμενη περίοδο ήταν υποψήφιος-α σε κόμμα και εθνικων εκλογών, όπως επίσης παραιτείται από εκλεγμένος αλλά και υποψήφιος όποιος συμμετέχει σε τρέχουσες  επόμενες εθνικές εκλογές οποιουδήποτε κόμματος , στα πλαίσια της θητείας ΣΣΕΤ μία πριν και μία μετά . Δεν μπορεί ταυτόχρονα να είναι κατήγορος του πολιτικο-κομματικού συστήματος και την ίδια ώρα να επιζητάς εξουσιοδότηση εκμετάλλευσης της νοημοσύνης . Συνήθως όσοι μετέχουν στα μικρά και …..ταξικά γνήσια και επαναστατικά κόμματα το ξεχνούν αυτό .

Δεν απαγορεύεται η ενεργός συμμετοχή στα κόμματα, απεναντίας επιβάλλεται , απλά δεν θέλουμε να συμπίπτουν οι χρόνοι για τυπικούς λόγους . 

10) Οι θέσεις ή τα όργανα που εκπροσωπούν αντιπρόσωποι της συστέγασης είναι άμισθες και τιμητικές εκτός τυχόν οδοιπορικών κλπ εξόδων αναγκαίων για την λειτουργία των . Οποιαδήποτε αμοιβή υπάρχει για θέση θα κατατίθεται στο Ταμείο του Συλλόγου Συνταξιούχων.

11) Θα αγωνισθούμε για διπλασιασμό των μελών στο Δ/Σ με αναβάθμιση του οργάνου με την συμμετοχή εκλεγμένων από κάθε περιφέρεια . Άμεση εκπροσώπηση ,άμεση αντιμετώπιση ,αποτελεσματική λειτουργία των οργάνων.

 Θα ζητήσουμε την τροποποίηση του καταστατικού και υιοθέτηση του Γενικού Συμβουλίου από ειδική συνεδρίαση όλων των υποψηφίων όλων των συμμετεχόντων στις αμέσως προηγούμενη εκλογική διαδικασία , δηλαδή ,όλοι οι υποψήφιοι όλων των συνδυασμών μεμονωμένοι κλπ ανεξάρτητα αν έχουν εκλεγεί και πού, να αποτελούν το ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ανά περιφέρεια και σε Πανελλαδικό επίπεδο .

Η Γενική Συνέλευση ως το ανώτατο όργανο θα συμπληρωθεί με δυνατότητες τεχνολογικής ηλεκτρονικής συμμετοχής όπως οι τηλεδιασκέψεις χωρίς να χρειάζεται σώνει και καλά να έρχονται εκδρομή στην Αθήνα επιβαρύνοντας τα Ταμεία μας.

Θα αξιοποιήσουμε τα περιφερειακά συμβούλια και συνελεύσεις ενημέρωσης με την αναβάθμιση του περιφερειακού Γενικού Συμβουλίου και πάντα με την παρουσία του κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου για ιδιαίτερα θέματα . Η Οργανωτική δομή που προτείνουμε και θα αποφασισθεί στο 1ο Συνεδριο  θα περιέχει  την ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ , ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ,ΤΗΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ,ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ  ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ή ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ . Ανάλυση κλπ θέματα στο μενού ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΔΟΜΗ. 

12) Θα αγωνισθούμε για την συνέργεια του συλλόγου μας με άλλους Συλλογικούς θεσμούς, Συνεταιρισμούς  κλπ για την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας  τόσον εντός όσο και Πανευρωπαικά για να μοιάσουμε στους καλύτερους ,είμαστε λίγο ζηλιάρηδες σε ότι καλύτερο  .

Ο ΣΥΝΠΕ είναι το παράδειγμα και ο ΟΔΗΓΟΣ μας . ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ  ΕΝΑ ΑΠ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΝ ΟΧΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ  ΟΜΑΔΙΚΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ που πρέπει να το διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού, αφού αφορά την ζωή μας και την οικογένειά μας . Τα χάλια του Ταμείου-Υγείας  μας είναι απερίγραπτα  Ζητάμε την εντολή σας και την εξουσιοδότησή σας και δεσμευόμαστε να απολογούμεθα μόνο σε σας για όλους μας  , καθιερώνοντας τα ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ  για ότι μας αφορά ,σε επίπεδο μελών και γενικότερα, αφού τώρα είναι πιο εύκολα να υλοποιηθούν λόγω τεχνολογίας .

Τα παραπάνω υπεσχημένα αποτελούν τις 12 εντολές μας και θα ολοκληρωθούν στο πρώτο συνέδριό μας. 

Υπεύθυνη δήλωση

ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ…. επιθυμώ την τιμητική συμμετοχή μου στον νέο σχήμα του συνδυασμού συστεγασμένοι συνταξιούχοι και δεσμεύομαι να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για τον κοινό στόχο .

Να ανανεώνω σε κάθε εκλογική διαδικασία την εμπιστοσύνη μου προς το σχήμα διατηρώντας το προνόμιο της αρχικής μου συμμετοχής. ΜΕΤΑΒΕΙΤΕ ΣΤΟ ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ   για την εγγραφή σας  και για την επικοινωνία μας .

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ……………ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ………τηλ κινητό -σταθερό  .....email…………..

Βαθμός κατά την αποχώρηση από την Τράπεζα

Προαιρετικό σύντομο περιγραφικό βιογραφικό-Γνώσεις . 2βαθμια- 3βάθμια- 4βάθμια –Ενδιαφέροντα –ειδικές γνώσεις..................

Για την καλύτερη και πιο αποτελεσματική λειτουργία προτείνω ,σύντομο κείμενο ,αποστολή e-mail

                                Τόπος - Ημερομηνία                       Ο αιτών –ούσα

                         Επικοινωνήστε μαζί μας στην Ιστοσελίδα …….   www.3SET.GR

                         Η προσωρινή εκτελεστική Γραμματεία 

1) ΓΑΖΕΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ---   (Δ/Σ ΣΥΝΠΕ)  τηλ. 6946626144

2) ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ--- (Δ/Σ ΣΥΝΠΕ)  τηλ 6937340006

3) ΣΕΡΒΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ-- (Δ/Σ ΣΥΝΠΕ) τηλ.6932438368

Οι επόμενες τιμητικές για μας εγγραφές συμμετοχής, στην προσπάθεια θα ακολουθήσουν και εκ του συνόλου των συμμετεχόντων θα προκύψει το ψηφοδέλτιο ανά όργανο στις προσεχείς εκλογές ως και συνεδριάσεις των οργάνων μας . Η προσπάθεια επιβάλλεται το αποτέλεσμα θα κριθεί .

<<ΑΠΟΤΥΓΧΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΑΨΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ και μείς μόλις τώρα αρχίσαμε >>.